וויסקי ג’וני ווקר גולד לייבל רזרב
וויסקי ג’וני ווקר גולד לייבל רזרב בעל הריח פרחוני ומתוק, עם דבש ושעווה. ברקע מעט תבלינים, אוויר
ים, ופירות כמו אפרסקים ומשמשים. הטעם קטיפתי ונהדר, עם דבש, תבלינים, וניל, מעט ג’ינג’ר, וקליפת
תפוז מסוכרת. ברקע מורגשים פירות טרופיים שונים שמוסיפים מורכבות וייחודיות והופכים את הטעם
לתענוג נדיר. הפיניש רך, המשך ישיר של הטעם הנפלא.
JOHNNIE WALKER
במקור נקרא הוויסקי "ווקר'ס קילמרנוק ויסקי" (Walker's Kilmarnock Whiskey) ויוצר על ידי ג'ון (ג'וני)
ווקר, זבן מקומי בעיר איירשייר שבסקוטלנד. הוא נהג למכור את הטובין במכולת הפרטית שהחזיק
בבעלותו. למרות זאת, מי שהפך את הוויסקי הביתי של ווקר לנפוץ כל כך היו בנו, אלכסנדר, ונכדו -
אלכסנדר ווקר השני. ווקר עצמו הלך לעולמו ב-1857, אך מורשתו - בצורת המשקה הסקוטי המסורתי
והמפורסם שרירה וקיימת. גם היום מיוצר הוויסקי בקילמרנוק, אך כיום המבשלה כוללת מפעל גדול
הסמוך לתחנת הרכבת העירונית. משרדי ההנהלה של החברה ממוקמים לא הרחק משם, במבשלה
המקורית של ג'וני ווקר עצמו, בפינת הרחובות סטראנד (Strand) וג'ון פיני (Finnie). עד 1860, החוק
בסקוטלנד לא אפשר ערבוב של לתת עם דגנים אחרים. רק ב-1865 החל בנו אלכסנדר לייצר את
הוויסקי המעורבב (Blended) הראשון שלהם - ווקר'ס אולד היילנד (Walker's Old Highland), שלימים
נקרא ג'וני ווקר וייט לייבל. (לבן) מאוחר יותר יצאו ה-Special Old Highland (מיוחד - לימים Red Label) וה-
Extra Special Old Highland (מיוחד מאוד - לימים Black Label). נכדיו של ג'וני ווקר, ג'ורג' ואלכסנדר
השני, העניקו לוויסקי שמות לפי צבעים בשנים 1906-1909 ושנים ספורות מאוחר יותר הפסיקו את ייצורו
של ה-White Label משיקולים כלכליים. בשנת 1932 נוסף ה-סווינג לפס הייצור. החברה מוכרת למעלה
מ-120 מיליון בקבוקי ויסקי בעולם בכל שנה, בכ-200 מדינות והויסקי שלה נחשב לוויסקי בעל התפוצה
הרחבה ביותר בעולם.
+
וויסקי בלנדד בסטיל 1789 בנפח ליטר
בלנדד וויסקי המגיע אלינו מאזור קוניאק שבצרפת על ידי ז’אן מארק דואקור הבעלים של מזקקת
דואקור האיכותית לאחר שבצעירותו עבד במזקקת וויסקי סקוטי מפורסמת שם למד את סודות
זיקוק הוויסקי. חומרי הגלם מגיעים מצפון מזרח צרפת ומתחברים למי המעיינות האיכותיים של
האזור לייצור וויסקי איכותי ומעודן בעבודת יד שמתיישן בכמה סוגי חביות עץ אלון משומשות